Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κγ.ελαιόλαδο
- 1/2 κγ.αλάτι
- 1/2 κγ.χυμός λεμονιού
- 3 κούπες νερό
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα
- 3 κσ.σουσάμι
- 11/2 κούπα μέλι
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και στο κέντρο του κάνουμε μια λακουβίτσα,εκεί βάζουμε το λάδι,το χυμό λεμονιού,το αλάτι και το αυγό χτυπημένο.
- Ανακατεύουμε προσθέτοντας το νερό λίγο λίγο μέχρι το μείγμα να γίνει κουρκούτι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει αρχίζουμε να κόβουμε με το κουτάλι της σούπας το κουρκούτι σε μικρές τηγανιτούλες και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με καρύδια,μέλι και σουσάμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου