Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Κρητικές τηγανίτες.....

Υλικά
  • 1/2  κιλό αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κγ.ελαιόλαδο
  • 1/2 κγ.αλάτι
  • 1/2 κγ.χυμός λεμονιού
  • 3 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα
  • 3 κσ.σουσάμι
  • 11/2 κούπα μέλι 
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και στο κέντρο του κάνουμε μια λακουβίτσα,εκεί βάζουμε το λάδι,το χυμό λεμονιού,το αλάτι και το αυγό χτυπημένο.
  2. Ανακατεύουμε προσθέτοντας το νερό λίγο λίγο μέχρι το μείγμα να γίνει κουρκούτι.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει αρχίζουμε να  κόβουμε με το κουτάλι της σούπας το κουρκούτι σε μικρές τηγανιτούλες και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με καρύδια,μέλι και σουσάμι. 
Καλή όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email