Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Λιγκουίνι με γκορκοντζόλα,ντοματίνια cherry και ρόκα....

Υλικά για 4 άτομα
  • 650γρ.ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 150γρ.τυρί γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ αν δεν βρείτε
  • 150γρ.κρέμα γάλακτος
  • 350γρ.ντοματίνια cherry περίπου 22-25 ντοματίνια
  • 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 6'λεπτα και στραγγίζουμε χωρίς να τα κρυώσουμε.
  2. Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα κομμένη σε μικρά κομμάτια να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  4. Ρίχνουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι και την ρόκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email