Υλικά για 10 σουφλεδάκια
- 2/3 φλιτζανιού τρίμμα μαύρης σοκολάτας
- 2 κσ.βούτυρο ανάλατο
- 3 κσ.κακάο
- 2 κσ.γάλα
- 2 βανίλιες
- 1/2 κγ.αλάτι
- 4 ασπράδια αυγών
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κσ.σπορέλαιο
- Λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπαίν μαρί,μεταλλικό μπολ με την σοκολάτα μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει,μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
- Προσθέτουμε το κακάο,το γάλα,τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε,αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος.
- χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός,προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στην μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να μην βλέπουμε άσπρα μέρη στο μείγμα μας.
- Βουτυρώνουμε 10 φορμάκια και μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 5-6'λεπτα.Είναι έτοιμα μόλις φουσκώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου