Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο πίρι πίρι....

Υλικά για την σάλτσα πίρι πίρι
  • 6-10 πιπεριές τσίλι
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 50ml μηλόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2κγ.ρίγανη
  • 2κγ.πάπρικα
  • 2κγ.αλάτι
  • 1κγ.πιπέρι 
  • 4 στήθη κοτόπουλο ή 1 ολόκληρο
Εκτέλεση
  1. Ψήνουμε τις πιπεριές τσίλι για 10' λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε.
  2. Σοτάρουμε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο,προσθέτουμε το σκόρδο,σοτάρουμε ελαφρά,σβήνουμε με το ξύδι,προσθέτουμε ρίγανη, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Αλείφουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου να μαριναριστεί.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο περίπου μια ώρα και δεν ξεχνάμε να το βρέχουμε συνεχώς με την μαρινάδα που μας έχει απομείνει.
Προέλευση 
 Το κοτόπουλο πίρι πίρι είναι μια θαυμάσια και γρήγορη Πορτογαλική συνταγή.
Καλή όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email