Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Σούπα κρέμα μανιταριών...

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 κεσεδάκια μανιτάρια τα στρόγγυλα τα ασπρομανίταρα
  • 1κρεμμύδι μεγάλο ξερό χοντροκομμένο
  • 500γρ.πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 4 φέτες μπέικον
  • 150γρ.κρέμα γάλακτος 
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 4κσ.ελαιόλαδο
  • 1 πράσο μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 2 ζωμούς κότας
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε με ελαιόλαδο στην κατσαρόλα τις πατάτες να ροδίσουν,προσθέτουμε τα μανιτάρια,το κρεμμύδι,το μπέικον και το πράσο και τα σοτάρουμε και αυτά να μαραθούν.
  2. Αφού εξατμίσουν τα υγρά που βγάζουν τα μανιτάρια σβήνουμε με το κρασί,αλατίζουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και λίγο πιο πάνω,βάζουμε και τον ζωμό και βράζουμε για μια ώρα περίπου.
  4. Αφαιρούμε όλα μας τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα περνάμε από το μούλτι.
  5. Ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη σούπα μας,προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για 3-4λεπτα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη...

2 σχόλια:

  1. ΠΕΘΑΙΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ....
    Μπορώ να το τρώω και 2-3 φορές την 7μάδα!!! ΑΝΕΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τον φίλο μου τον δημήτρη...ειδική παραγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email