Υλικά για 4 άτομα
- 2 κεσεδάκια μανιτάρια τα στρόγγυλα τα ασπρομανίταρα
- 1κρεμμύδι μεγάλο ξερό χοντροκομμένο
- 500γρ.πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 4 φέτες μπέικον
- 150γρ.κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4κσ.ελαιόλαδο
- 1 πράσο μεσαίου μεγέθους
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 ζωμούς κότας
- Σοτάρουμε με ελαιόλαδο στην κατσαρόλα τις πατάτες να ροδίσουν,προσθέτουμε τα μανιτάρια,το κρεμμύδι,το μπέικον και το πράσο και τα σοτάρουμε και αυτά να μαραθούν.
- Αφού εξατμίσουν τα υγρά που βγάζουν τα μανιτάρια σβήνουμε με το κρασί,αλατίζουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και λίγο πιο πάνω,βάζουμε και τον ζωμό και βράζουμε για μια ώρα περίπου.
- Αφαιρούμε όλα μας τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα περνάμε από το μούλτι.
- Ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη σούπα μας,προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για 3-4λεπτα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΠΕΘΑΙΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να το τρώω και 2-3 φορές την 7μάδα!!! ΑΝΕΤΑ!!!
για τον φίλο μου τον δημήτρη...ειδική παραγγελία.
ΑπάντησηΔιαγραφή