Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Σούπα με γάλα ινδικής καρύδας,τζίντζερ και αβοκάντο..

Υλικά για 2 άτομα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά ζαράκια
  • 1 πιπερόριζα μικρή (Ginger), ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. καρότα κομμένα σε ζαράκια 
  • 2 κσ.ελαιόλαδο
  • 1 κσ. ζάχαρη
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • 200 ml γάλα ινδικής καρύδας
  • 1 αβοκάντο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπερόριζα.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε και αυτά.
  3. Βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και την ζάχαρη και βράζουμε για 25'λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το γάλα της ινδικής καρύδας.
  5. Παίρνουμε όλα τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα περνάμε από το μούλτι,έπειτα τα ενσωματώνουμε όλα πάλι με την υπόλοιπη σούπα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και κόβουμε το αβοκάντο μέσα στην σούπα σε μικρούς κύβους.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email