Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινό κότσι με μπύρα,μέλι και μουστάρδα...

 Υλικά για 2 άτομα
  • Χοιρινό κότσι (1 κότσι 1200 -1 300γρ. ανά δυο άτομα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10-15 κόκκοι πιπεριού
  • Αλάτι
  • 3 κσ.μέλι
  • 3 κσ.ελαιόλαδο 
  • 1 κσ. πάπρικα
  • 1 κγ. θυμάρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κσ. μουστάρδα
  • 1/2 λίτρο μπύρα 
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μπολ το κρεμμύδι,το σκόρδο,το πιπέρι,την πάπρικα ,το αλάτι,το θυμάρι,τα φύλλα δάφνης,την μουστάρδα,το ελαιόλαδο,το μέλι και τέλος την μπύρα και ανακατεύουμε καλά.
  2. Βάζουμε το κότσι μέσα στην μαρινάδα να καλυφθεί όλο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  3. Τοποθετούμε το κότσι στην γάστρα με όλη του την μαρινάδα και σκεπάζουμε.Ψήνουμε για δυόμιση ώρες περίπου στους 150 βαθμούς.
  4. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλη μια ώρα στους 180 βαθμούς,να καραμελώσει η πέτσα και να γλασσάρει η σάλτσα μας.Σερβίρουμε αμέσως. 
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email