Υλικά για 2 άτομα
- Χοιρινό κότσι (1 κότσι 1200 -1 300γρ. ανά δυο άτομα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10-15 κόκκοι πιπεριού
- Αλάτι
- 3 κσ.μέλι
- 3 κσ.ελαιόλαδο
- 1 κσ. πάπρικα
- 1 κγ. θυμάρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 κσ. μουστάρδα
- 1/2 λίτρο μπύρα
- Βάζουμε σε μπολ το κρεμμύδι,το σκόρδο,το πιπέρι,την πάπρικα ,το αλάτι,το θυμάρι,τα φύλλα δάφνης,την μουστάρδα,το ελαιόλαδο,το μέλι και τέλος την μπύρα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το κότσι μέσα στην μαρινάδα να καλυφθεί όλο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Τοποθετούμε το κότσι στην γάστρα με όλη του την μαρινάδα και σκεπάζουμε.Ψήνουμε για δυόμιση ώρες περίπου στους 150 βαθμούς.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλη μια ώρα στους 180 βαθμούς,να καραμελώσει η πέτσα και να γλασσάρει η σάλτσα μας.Σερβίρουμε αμέσως.
Πολύ μας άρεσε....μέσα στην μαρινάδα έβαλα καρότα και πατάτες και μετά όλα μαζι στην γάστρα...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή