Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Παέγια..

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε ζαράκια
  • 12 γαρίδες μεσαίες
  • ½ κιλό μύδια
  • 12 γυαλιστερές
  • 1 σουπιά καθαρισμένη κομμένη μικρά κομμάτια
  • 2 καλαμάρια καθαρισμένα κομμένα μικρά κομμάτια
  • 2 κομμάτια σφυρίδα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κσ.πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμό από κοτόπουλο
  • 1 κούπα ρύζι αρμπόριο
  • 6-7 κλωστές κρόκου Κοζάνης
  • Αλάτι
  • πιπέρι 
Εκτέλεση
  1. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. 
  2. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλο. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τη σουπιά και τα καλαμάρια. Στη συνέχεια τις γαρίδες και την σφυρίδα. 
  3. Ανακατεύουμε συνέχεια,προσθέτουμε τον πελτέ σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. 
  4. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης. Μετά προσθέτουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο, τα μύδια και τις γυαλιστερές.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το σκεύος για να μη σωθούν τα υγρά. 
  6. Μετά από δέκα λεπτά προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό από κοτόπουλο ή νερό και το ρύζι.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς,περίπου για 10'λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου