Υλικά για 4 άτομα
- 2 στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε ζαράκια
- 12 γαρίδες μεσαίες
- ½ κιλό μύδια
- 12 γυαλιστερές
- 1 σουπιά καθαρισμένη κομμένη μικρά κομμάτια
- 2 καλαμάρια καθαρισμένα κομμένα μικρά κομμάτια
- 2 κομμάτια σφυρίδα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κσ.πελτέ ντομάτας
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κούπα ζωμό από κοτόπουλο
- 1 κούπα ρύζι αρμπόριο
- 6-7 κλωστές κρόκου Κοζάνης
- Αλάτι
- πιπέρι
- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλο. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τη σουπιά και τα καλαμάρια. Στη συνέχεια τις γαρίδες και την σφυρίδα.
- Ανακατεύουμε συνέχεια,προσθέτουμε τον πελτέ σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης. Μετά προσθέτουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο, τα μύδια και τις γυαλιστερές.
- Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το σκεύος για να μη σωθούν τα υγρά.
- Μετά από δέκα λεπτά προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό από κοτόπουλο ή νερό και το ρύζι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς,περίπου για 10'λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου