Υλικα για 4 άτομα
- 500 γρ.ζυμαρικά φαρφάλε
- 300 γρ.φρέσκο Σολωμό κομμένο σε ζάρια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 150 γρ.κρέμα γάλακτος
- 50ml βότκα
- 100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κσ.ελαιόλαδο
- Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό για 6'λεπτά και σουρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε αντιπολιτικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και σοτάρουμε τον Σολωμό να ροδίσει,προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
- Σβήνουμε με την βότκα και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις φαρφάλες τα φέρνουμε μια βόλτα,αφήνουμε να πάρει μια βράση,βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα,τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου