Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Φαρφάλες με σολωμό...

Υλικα για 4 άτομα
  • 500 γρ.ζυμαρικά φαρφάλε
  • 300 γρ.φρέσκο Σολωμό κομμένο σε ζάρια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 50ml βότκα
  • 100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 3 κσ.ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό για 6'λεπτά και σουρώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε αντιπολιτικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και σοτάρουμε τον Σολωμό να ροδίσει,προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
  3. Σβήνουμε με την βότκα και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις φαρφάλες τα φέρνουμε μια βόλτα,αφήνουμε να πάρει μια βράση,βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα,τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. 
Καλή όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email