Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Μανιταράκια γεμιστά...

Υλικά για 4 άτομα
  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κσ.φρέσκο βούτυρο
  • 8 λεπτές φέτες  γραβιέρα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
  2. Κόβουμε τα κοτσάνια σε πολύ μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο αλάτι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να ροδίσει,βάζουμε  το σκόρδο και ανακατεύουμε,σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  4. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Σε ένα μικρό πυρέξ τοποθετούμε τα μανιτάρια ανάποδα και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
  6. Σκεπάζουμε κάθε μανιτάρι με την γραβιέρα, πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 10'λεπτά.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email