Υλικά για 4 άτομα
- 8 μεγάλα μανιτάρια
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κσ.φρέσκο βούτυρο
- 8 λεπτές φέτες γραβιέρα
- 50ml κρέμα γάλακτος
- λίγο κόκκινο πιπέρι
- 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
- Κόβουμε τα κοτσάνια σε πολύ μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο αλάτι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να ροδίσει,βάζουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε,σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε ένα μικρό πυρέξ τοποθετούμε τα μανιτάρια ανάποδα και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
- Σκεπάζουμε κάθε μανιτάρι με την γραβιέρα, πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 10'λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου