Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Καροτολιχουδιές...

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1και1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2κγ. αλάτι
  • 2 κγ.μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια θριματισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι γλυκό ψιλοκομμένο
  • 1κγ. σουσάμι
  • 1κγ.παπαρουνόσπορο 
Εκτέλεση
  1.  Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το αλεύρι με το μπέικιν.
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλάτι και τη βανίλια με το γάλα. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, το καρύδι ,το πορτοκάλι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια  και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά 
Καλή επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email