Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Γρήγορο Μιλφέιγ....

Υλικά για 4 άτομα
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 5κσ.άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1φλιτζάνι ζάχαρη
  • 150γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 3 φύλλα ζύμη σφολιάτα
  • 250γρ.βούτυρο Ολλανδίας
  • ξύσμα από ένα λεμόνι 
Εκτέλεση
  1. Τρυπάμε τα φύλλα σφολιάτας και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί βάζοντας από πάνω τους άλλο ένα μικρότερο ταψί,για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο,και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 10'λεπτα περίπου.Αν δεν υπάρχει μικρότερο ταψί να βάλετε απο πάνω ρίχνετε διάσπαρτα μερικά ρεβίθια πάνω από τα φύλλα για να έχουν βάρος.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,λίγο πριν πάρει βράση βάζουμε το άνθος,που έχουμε διαλύσει με λίγο νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα,προσθέτουμε και το ξύσμα.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  4. Χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν και τα ανακατεύουμε με την κρέμα.
  5.  Βάζουμε το ένα φύλο και στρώνουμε την μισή κρέμα.
  6. Τοποθετούμε από πάνω το 2 φύλλο και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  7. Τοποθετούμε και το 3 φύλλο και στρώνουμε από πάνω την σαντιγί,πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε ίσα μέρη το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε. 
Καλή επιτυχία



1 σχόλιο:

  1. Πεντανόστημο φαίνεται!!!
    Τα φύλλα, τα διπλώνουμε και μετά τα τρυπάμε;
    Επίσης αν θέλω να το κάνω με σοκολάτα ή μισό μισό, να χρησιμοποιήσω αντί για άνθος αραβοσίτου βανίλια, σοκολάτα; (της στιγμής εννοείς έτσι; όχι τη ζεστή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email