Υλικά
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 2 αυγά
- 1/2 κγ.σόδα
- 1 κσ.χυμός λεμονιού
- 2 κούπες ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κσ.κανέλα
- 1 κγ σουσάμι
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ.Δυαλύουμε την σόδα με τον χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε στα αυγά.Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, πολύ λεπτό και κόβουμε σε λωρίδες 2εκ.περίπου.
- Διπλώνουμε τις λωρίδες,κατά μήκος σε σχήμα σαλιγγαριού.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε ένα,ένα τα ξεροτήγανα,γυρίζοντας τα να τηγανιστούν και από τις δυο πλευρές.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα με ζάχαρη,κανέλα,μέλι και σουσάμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου