Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Ξεροτήγανα Κυθήρων....

Υλικά
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1/2 κγ.σόδα
  • 1 κσ.χυμός λεμονιού
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κσ.κανέλα 
  • 1 κγ σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ.Δυαλύουμε την σόδα με τον χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε στα αυγά.Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  2. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, πολύ λεπτό και κόβουμε σε λωρίδες 2εκ.περίπου.
  3. Διπλώνουμε τις λωρίδες,κατά μήκος σε σχήμα σαλιγγαριού.
  4. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε ένα,ένα τα ξεροτήγανα,γυρίζοντας τα να τηγανιστούν και από τις δυο πλευρές.
  5. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα με ζάχαρη,κανέλα,μέλι και σουσάμι.
Καλή όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email