Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Σπαγγέτι με τραγανό σπέκ και ψωμί σίκαλης....

Υλικά για 4 άτομα
  • 120 γρ.σπεκ(είδος αλλαντικού)κομμένο σε μικρά ζαράκια
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών 
  • 200 γρ. ψωμί σίκαλης τραγανό κομμένο σε ζαράκια
  • 50 γρ.σχοινόπρασο 
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 
  • 200 γρ. λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κσ.ελαιόλαδο 
  • 500 γρ σπαγγέτι 
  • 50 γρ.φρέσκο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 6'λεπτά και σουρώνουμε.
  2. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο με το βούτυρο, στους 180 βαθμούς για 15'λεπτα.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους και  προσθέτουμε το σπεκ,σοτάρουμε ελαφρά,προσθέτουμε το σκόρδο και το λάχανο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σχοινόπρασο,αφήνουμε για 2'λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα,βράζουμε για 3 ΄λεπτα.
  6. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα φέρνουμε μια βόλτα,βάζουμε την παρμεζάνα και το φρυγανισμένο ψωμί ανακατεύοντας ελαφρά και αποσύρουμε από την φωτιά.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email