Υλικά για 4 άτομα
- 120 γρ.σπεκ(είδος αλλαντικού)κομμένο σε μικρά ζαράκια
- 500 γρ. ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. ψωμί σίκαλης τραγανό κομμένο σε ζαράκια
- 50 γρ.σχοινόπρασο
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ. λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κσ.ελαιόλαδο
- 500 γρ σπαγγέτι
- 50 γρ.φρέσκο βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150 γρ.κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 6'λεπτά και σουρώνουμε.
- Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο με το βούτυρο, στους 180 βαθμούς για 15'λεπτα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το σπεκ,σοτάρουμε ελαφρά,προσθέτουμε το σκόρδο και το λάχανο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σχοινόπρασο,αφήνουμε για 2'λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα,βράζουμε για 3 ΄λεπτα.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα φέρνουμε μια βόλτα,βάζουμε την παρμεζάνα και το φρυγανισμένο ψωμί ανακατεύοντας ελαφρά και αποσύρουμε από την φωτιά.Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου