Υλικά
- 1 αυγό
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2κσ.χυμό λεμονιού
- 2κγ.μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- Σε μπολ χτυπάμε καλά το αυγό και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε την μουστάρδα και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά,αλατοπιπερώνουμε.
- Ξεκινάμε να βάζουμε σταδιακά το σπορέλαιο,πρέπει να πέφτει κορδόνι μέσα στο μείγμα,χτυπώνταςΤο απορροφά και βάζουμε.Αυτή η διαδικασία συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλο το λάδι.
- Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη..Αν σας κόψει κατά την διάρκεια που βάζετε το λάδι,προσθέτετε ένα παγάκι και συνεχίζετε το χτύπημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου