Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Αγριογούρουνο με σύκα και δαμάσκηνα....

Υλικά
  • 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κιλό σύκα αποξηραμένα
  • 2 κσ.μέλι
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, την δάφνη και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε στη μαρινάδα για 4 ώρες.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει.
  3.  Σβήνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα,το μέλι,τα σύκα,το αλάτι και το πιπέρι.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email