Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Πανακότα με φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης..

ΥΛΙΚΑ
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες φρέσκιες κλωνάρια,τις χαράζουμε στην μέση και με ένα μαχαίρι παίρνουμε το εσωτερικό τους.
  • 12 φύλλα ζελατίνης  
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος..Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την βανίλια,ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  2. Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν καλά.
  3.  Αδειάζουμε σε φόρμα,κατά προτίμηση σιλικόνης,αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  4. Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και φράουλες.
Καλή επιτυχία..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email