Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Κρεπά....λη ή βασική..

Υλικά για 20 κρέπες μεσαίου μεγέθους
  • 5 αυγά
  • 1 lt γάλα
  • 3 κσ.σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
  • 2 κγ. αλάτι
  • 1 κγ.ζάχαρη
  • 500γρ.αλεύρι κοσκινισμένο 
Εκτέλεση 
  1. Χτυπάμε καλά τα αυγά,προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλάτι,την ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε σε αντικολητικό τηγάνι λίγο σπορέλαιο και προσθέτουμε ,αφού κάψει καλά,στο κέντρο του μια κουτάλα από το μείγμα μας.
  4. Περιστρέφουμε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα και αφού ψηθεί από την μια πλευρά γυρίζουμε και απο την άλλη.
  5. Σερβίρουμε με ότι υλικό θέλουμε είτε αλμυρό είτε γλυκό. 
Καλή επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email