Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Πολέντα με παρμεζάνα και φρέσκο βούτυρο...

Υλικά
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 2 κγ.αλάτι
  • 2 φλιτζ. κίτρινο καλαμποκάλευρο 
  • 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο
  • 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και το αλάτι να βράσουν.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο στο νερό που βράζει, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε  το νερό δυνατά και γρήγορα,για να μην σβολιάσει. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
  3. Μαγειρέυουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας γύρω στα 40-60 λεπτά. Ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια πηχτή μάζα που μοιάζει με πουρέ.
  4. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα
  5. Βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο και να την αφήνουμε για λίγο στο γκριλ.Σερβίρετε μόλις κρυώσει λίγο. 
Κάλη όρεξη..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email