Υλικά
Εκτέλεση- 6 φλιτζάνια νερό
- 2 κγ.αλάτι
- 2 φλιτζ. κίτρινο καλαμποκάλευρο
- 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο
- 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και το αλάτι να βράσουν.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο στο νερό που βράζει, ενώ
παράλληλα ανακατεύουμε το νερό δυνατά και γρήγορα,για να μην σβολιάσει. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
- Μαγειρέυουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας γύρω στα 40-60 λεπτά. Ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια πηχτή μάζα που μοιάζει με πουρέ.
- Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα
- Βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο και να την αφήνουμε για λίγο στο γκριλ.Σερβίρετε μόλις κρυώσει λίγο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου