Υλικά για 4 άτομα
- 650γρ.παπαρδέλες
- 350γρ.κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρά ζαράκια
- 8-10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150γρ.κρέμα γάλακτος
- 1/2ματσάκι ρόκα
- 4-5 μανιτάρια πλευρώτους
- 4κσ.ελαιόλαδο
- 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 7'λεπτα και σουρώνουμε χωρίς να τις παγώσουμε.
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει,προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρά.
- Ρίχνουμε την λιαστή ντομάτα και σβήνουμε με το λευκό κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Βάζουμε τα μακαρόνια τα φέρνουμε μια βόλτα, ρίχνουμε και την ρόκα ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου