Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Παπαρδέλες με κοτόπουλο λιαστή ντομάτα,μανιτάρια και ρόκα...

Υλικά για 4 άτομα
  • 650γρ.παπαρδέλες
  • 350γρ.κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρά ζαράκια
  • 8-10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150γρ.κρέμα γάλακτος
  • 1/2ματσάκι ρόκα
  • 4-5 μανιτάρια πλευρώτους
  • 4κσ.ελαιόλαδο
  • 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 7'λεπτα και σουρώνουμε χωρίς να τις παγώσουμε.
  2. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει,προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε την λιαστή ντομάτα και σβήνουμε με το λευκό κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  5. Βάζουμε τα μακαρόνια τα φέρνουμε μια βόλτα, ρίχνουμε και την ρόκα ανακατεύοντας.
  6. Προσθέτουμε την παρμεζάνα αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email