Υλικά
- 500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 16γρ.ξηρή μαγιά 2 φακελάκια
- 2κγ.αλάτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1κγ.ζάχαρη
- νερό όσο πάρει να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια
- Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και την μαγιά ανακατεύοντας.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα καλά.
- Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μας σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Το δουλεύουμε πάλι και το αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί
- Είτε κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και φτιάχνουμε ατομικά πιτσάκια είτε σε 2 μεγάλες.
- Ένα μυστικό για το ψήσιμο είναι να βάλουμε ένα ταψί ανάποδα μέσα στον φούρνο και να το κάψουμε στους 200 βαθμούς για 20'λεπτά.
- Ανοίγουμε τον φούρνο και τοποθετούμε την πίτσα μας επάνω στο ταψί.
- Σε 10'λεπτα είναι έτοιμη.
- Σημαντικό είναι το ζυμάρι να το ανοίξουμε πάνω σε μια επιφάνεια επαφής έτσι ώστε να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στο ταψί στο φούρνο.
Σημαντικό για κολπατζίδες είναι να αφήσεις το ζυμάρι στο ψυγείο για κανά 12ωρο και να σφήξει. Μετά είναι ότι πρέπει για άνοιγμα και πέταγμα ala Artigiano ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφή