Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Μουσακάς...Ο Θαλασσινός...

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 4 κολοκύθια
  • 4 μελιτζάνες
  • 4 πατάτες
  • 250 γρ.καβουρόψιχα
  • 250 γρ. ψίχα αστακού
  • 250 γρ γαρίδες κομμένες σε μικρά ζαράκια
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κσ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο, 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
Για την κρέμα 
  • 8 κσ. αλεύρι
  • 4 κσ. βούτυρο
  • 2 λίτρα γάλα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο 
  • 4-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 150 γρ.φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τα θαλασσινά μας.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και μόλις ροδίσει ρίχνουμε και το μείγμα θαλασσινών, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Στο τέλος βάζουμε τον βασιλικό και τη φρυγανιά.H γέμιση είναι έτοιμη.
  4. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες τις πατάτες και τα τηγανίζουμε. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε, με φρυγανιά τριμμένη και τοποθετούμε μια στρώση πατάτες, γέμιση, κολοκύθια, γέμιση, μελιτζάνες, γέμιση .
  6. Ετοιμάζουμε την κρέμα σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρωντας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι, το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα.
  7. Στρώνουμε την κρέμα,προσθέτουμε το έμμενταλ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email