Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Ριζότο με γαρίδες,σπαράγγια και σαφράν...

Υλικά για 4 άτομα
  • 350 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 16 γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες αφήνουμε μόνο το κεφάλι και την ούρα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα σε μικρές ροδελίτσες εκτός από τις μύτες του
  • 8-10 ίνες σαφράν
  • 2 κσ.φρέσκο βούτυρο
  • 100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/4 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι κονιάκ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 4 κσ.ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι,το σκόρδο και τα σπαράγγια,σοτάρουμε ελαφρά,προσθέτουμε τις γαρίδες,αλατίζουμε και τις σοτάρουμε και αυτές μέχρι να ροδίσουν,σβήνουμε με το κονιάκ και αποσύρουμε τις γαρίδες και τις μύτες από τα σπαράγγια,τα κρατάμε ζεστά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το σαφράν και σοτάρουμε για 1΄λεπτό.
  • Βάζουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά,προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τις γαρίδες όρθιες στο κέντρο του πιάτου και τις μύτες από τα σπαράγγια στο πλάι. 
Καλή όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email