Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Χαντρούλες σαλάτα....

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 500γρ φασόλια χάντρες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη  κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 6 κσ. ελαιόλαδο
  • 2 κσ. μέλι
  • 2 κσ. μουστάρδα απαλή
  • χυμός 1 πορτοκαλιού (μισό φλιτζάνι)

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις χάντρες μαζί με την δάφνη, το σκόρδο,το μέλι,αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε  τη δάφνη και στραγγίζουμε τις χάντρες.
  2. Βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σως και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα φασόλια και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί και σερβίρουμε. 
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email