Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
- 500γρ φασόλια χάντρες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- χυμός 1 λεμονιού
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 6 κσ. ελαιόλαδο
- 2 κσ. μέλι
- 2 κσ. μουστάρδα απαλή
- χυμός 1 πορτοκαλιού (μισό φλιτζάνι)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις χάντρες μαζί με την δάφνη, το σκόρδο,το μέλι,αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τη δάφνη και στραγγίζουμε τις χάντρες.
- Βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σως και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στα φασόλια και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου