Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο λαζάνια
- 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε ζάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ.γραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ.έμμενταλ τριμμένο
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κσ.ελαιόλαδο
- 1 κγ μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Τοποθετούμε σε ταψί την κολοκύθα,το βούτυρο και το κρεμμύδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο για 25'λεπτά.
- Βράζουμε τα λαζάνια για 2'λεπτά και σουρώνουμε.
- Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με την γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο.
- Λαδώνουμε ταψί μεσαίου μεγέθους και βάζουμε μια στρώση λαζάνια,από πάνω βάζουμε το μισό μείγμα της κολοκύθας και της κρέμας με την γραβιέρα.
- Κάνουμε μια δεύτερη στρώση από λαζάνια και βάζουμε την υπόλοιπη κολοκύθα και λίγο κρέμα με την γραβιέρα.
- Τέλος βάζουμε μια ακόμα στρώση με λαζάνια ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα,πασπαλίζουμε με το έμμενταλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'λεπτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου