Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Λαζάνια με ψητή κολοκύθα...

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε ζάρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ.γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ.έμμενταλ τριμμένο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κσ.ελαιόλαδο
  • 1 κγ μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε σε ταψί την κολοκύθα,το βούτυρο και το κρεμμύδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο για 25'λεπτά.
  2. Βράζουμε τα λαζάνια για 2'λεπτά και σουρώνουμε.
  3. Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με την γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο.
  4. Λαδώνουμε ταψί μεσαίου μεγέθους και βάζουμε μια στρώση λαζάνια,από πάνω βάζουμε το μισό μείγμα της κολοκύθας και της κρέμας με την γραβιέρα.
  5. Κάνουμε μια δεύτερη στρώση από λαζάνια και βάζουμε την υπόλοιπη κολοκύθα και λίγο κρέμα με την γραβιέρα.
  6. Τέλος βάζουμε μια ακόμα στρώση με λαζάνια ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα,πασπαλίζουμε με το έμμενταλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'λεπτα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email